Skip to content
To WdKA graduates platform
Mila van
Rossum

De Hoogste Berg van Nederland

Project details

Year
2022
Programme
advertising-beyond
Practices
No practice
Minor
Visual Culture
Cover picture of audiodocumentary "The Highest Mountain"
Cover ‘The Highest Mountain’

Afgelopen Jaar kwamen we erachter dat mijn vader kanker heeft. In de maanden daarna verdween het normale leven zo goed als compleet, en renden we van de ene ziekenhuis afspraak naar de andere. Er waren veel dingen die moesten, maar vooral ook heel veel dingen die niet meer konden.

Voor ik het wist was het half jaar later, en was ziek zijn alles wat over was. Tot dat het op een dag iets beter met mijn vader ging, en hij grapte dat hij een berg zou gaan beklimmen. Ik vond dat meteen een goed idee. Dan hadden we iets om naar toe te werken en te overwinnen. Iets waar we wel invloed op zouden hebben.

Bij het beklimmen van een berg denk je al snel aan iets groots zoals de mount Everest of een mooi evenement zoals Alpe D’HuZes. Maar zo’n grote fysieke uitdaging bleek door de bijwerkingen van zijn behandeling niet realistisch.

Maar toch wilde ik de kans om de regie terug te pakken en samen iets bijzonders te doen, niet zomaar aan mij voorbij laten gaan.

Mijn audiodocumentaire is een zoektocht naar houvast, op een ongrijpbare situatie.

In de loop van het maakproces realiseerde ik mij dat er weinig handvaten zijn voor mij, en andere jongeren in een vergelijkbare situatie. Veel informatie is gericht op hele jonge kinderen met een zieke ouder of op de ouder zelf. Ik hoop dat anderen zichzelf in mijn perspectief kunnen herkennen en steun te bieden.

Naarmate de tijd vordert veranderd mijn ervaring en mijn kijk daarop. Daarom komen er in de toekomst nieuwe afleveringen. Je kunt mij volgen via instagram als je op de hoogte wilt blijven.

Ook ben ik op zoek naar verhalen van mensen in een vergelijkbare situatie voor het tweede deel van mijn audiodocumentaire. Stuur mij gerust een berichtje als je iets wilt delen of vragen hebt.

@mola6046

Tekst en script – Mila van Rossum

Stemmen – Papa, Jannet Den Dekker, Mila van Rossum

Soundtrack – Zhé van Dam

Meeluisteraars – Jaime Pechler en Yasmine van Maasakker

Met dank aan – Papa, Jannet Den Dekker, PATIO, Ingrid Maes, Dijklander Ziekenhuis Hoorn, Jarno van Der Geest, Melany Beck