Skip to content
To WdKA graduates platform
Ilse
Oudheusden

Hervonden

De klassieke schoonheid door moderne technologie.

Verleden, heden en de toekomst komen samen in het project “Hervonden”. De vaas, een overblijfsel uit het verleden, wordt her geïntroduceerd in het heden met behulp van 3D-scan’s en keramisch 3D-printen. Deze combinatie van oude vormen en nieuwe technieken stimuleert de verbeelding en creëert ruimte voor nieuwe perspectieven en betekenissen.

De interhistorische relatie transformeert de vaas tot meer dan alleen een fysiek object; het wordt een levendige drager van verhalen en betekenis. Door de verbinding tussen verleden, heden en toekomst ontstaat er een continuïteit van verhalen die generaties lang reist. “Hervonden” neemt je mee op een inspirerende reis, waar historische objecten, moderne ambachten en verhalen van alle tijden samenkomen.

Inter- historisch is een concept dat cultuurcriticus en literatuur- wetenschapper dr. Mieke Bal definieert als de manier waarop in een tentoonstelling elementen uit het heden een relatie aangaan met het verleden, waardoor er een andere manier ontstaat om naar de wereld te kijken. Een nieuw perspectief.

Een historische vaas wordt ingescand in een museum en omgezet naar een 3D-model. Met behulp van klei wordt de vaas 3D-geprint en vervolgens weer ingegraven. Uiteindelijk wordt de vaas verkocht in een museumwinkel en herontdekt door de koper, waardoor het verhaal van de vaas een toekomst krijgt.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of wilt u meer weten over het project? Neem gerust contact met mij op via ilseoudheusden@hotmail.com of bel naar 0640156964. Ik kijk ernaar uit om van u te horen!

Related projects