Skip to content
To WdKA graduates platform
Mariet
Vullinghs
You can find me here: 0.B BL

Beeldende Booster

Op reis kunnen we ons makkelijker openstellen voor elkaar en door nieuwe ervaringen. De ‘Beeldende Booster’ is een format voor inspiratiereizen om samen te ontdekken, verkennen, ontwikkelen, begrijpen, ontmoeten en reflecteren.

Ik heb mijzelf reiscurator genoemd. Net als een museumcurator maak ik keuzes voor de ruimtes, het programma, de (beeldende) communicatie, de locaties en de activiteiten. Alle afzonderlijke keuzes moeten bijdragen aan het geheel en elkaar versterken.

Het bewust ergens “zijn” maakt dat je los kunt laten waar je was en open staat voor nieuwe ervaringen en de interactie aan kunt gaan met de omgeving. De plek moet iets toevoegen aan het beeldend proces.

De activiteiten kunnen per reis wisselen, maar moeten leiden tot een beeldende intervisie. Vaste elementen zijn: het samen geïnspireerd raken door maken, experimenteren en de dialoog.

Door het samenzijn ontstaat het gesprek en motiveren de deelnemers elkaar om nieuwe stappen te maken in het beeldend proces.

Plezier hebben geeft energie om te experimenteren, verkennen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

De reis is het kader waarin door samenwerking een beeldende intervisie ontstaat. Het doel is inspiratie voor de beeldmaker/docent.