Skip to content
To WdKA graduates platform
Remty
Elenga
You can find me here: -1.A (BL)

… and the World

… and the World is een artistiek educatief pakket ontwikkeld door Remty Elenga en Myung Feyen, dat drie verschillende opdrachten omvat: Ik en de wereld, De envelop en Innerlijk landschap. De drie opdrachten stimuleren elk op eigen manier het bevragen en verbeelden van de innerlijke wereld van jongeren, de ander met wie ze contact hebben en de wereld om hen heen. Vanuit vooropgestelde kaders worden de leerlingen uitgedaagd om hun verbeelding de ruimte te geven.

In een tijd van hypercommunicatie geven jongeren aan zich vaak alleen te voelen. Een mens moet zichzelf in een context kunnen plaatsen, in verhouding tot anderen, tot zijn omgeving, tot de wereld. Een bestaansgrond is als een weefsel waarvan je onlosmakelijk deel uitmaakt. De opdrachten dagen de leerlingen uit om aan de slag te gaan met het zorgen voor hun innerlijke wereld, met de nodige aandacht en verdieping. Ze worden gestimuleerd om zich te uiten door middel van artistieke expressie. Op deze manier delen ze hun gedachten met de ander door ze inzichtelijk te maken. Het delen van ervaringen moedigt aan tot het leren van en over de ander. Daarnaast maakt het de ander ook deelgenoot van de eigen innerlijke belevingswereld. In alle eenvoud en helderheid schept het een vrije ruimte voor de verbeelding.

Het startpunt voor ons afstudeeronderzoek is een experimentele uitwisseling geweest tussen ons beiden waarin we elkaar opdrachten gaven om meer inzicht in elkaars gedachten en achtergrond te krijgen. Dit zelfonderzoek is de basis geweest voor de opdrachten die we voor de leerlingen bedachten. De resultaten van dit onderzoek hebben we bijgehouden op onze website https://andtheworld.cargo.site/