Skip to content
To WdKA graduates platform
Gerben
de Groot
You can find me here: 0.A BL

De Wachtkamer

De persoonlijke omheining van schaamte. Massieve handen die vastgrijpen en niet meer loslaten. Deze derde ruimte symboliseert het gebrek aan zelfkennis, wanneer je niet handelt naar de waarheid. Wanneer schaamte de boventoon voert, slaat passiviteit toe. In de handen herkennen we die angst, de drang naar houvast. De confrontatie uit de weg gegaan om vervolgens alleen maar jezelf te moeten confronteren. Met jezelf, met je eigen zuiverheid. De schaamte nog niet voorbij, maar wetend dat je beter moet.

Eerlijker.

Dit project betreft het kruispunt van de belevenis van hedendaagse masculiniteit, seksueel grensoverschrijdend gedrag & onkunde. De formule van mijn huidige schaamte. De enige weg voorwaarts is een die eerlijk en open is. In het engelen nummer 7 vond ik een nieuw pad. Aan de hand van eigen beelden, projecties van mijn emoties en de drang naar een beweegbare uitstraling ontwikkelde ik De Wachtkamer. Een ruimte waar passiviteit door eerlijk zijn om zal buigen in activiteit en bewegelijkheid.

In de huidige samenleving, heb ik als witte heteroseksuele man een positie als nooit tevoren. Omdat ik beter wil zijn dan ik was, ben ik actief op zoek, en bezig met veranderen. Het gaat nooit snel genoeg, nooit zoals ik wil, maar altijd zoals het moet. Vooruit, eerlijker en beter voor de mens om mij heen.

Schaamt u zich ook? Kom samen met mij hierover praten in De Wachtkamer. Schaamte zorgt voor passiviteit, en passiviteit dood uw geweten. Om verder te kunnen moeten we hierover praten. Kies uw outfit en houding. Samen kunnen we de stap zetten naar een beter zijn, zolang we erover praten en elkaar de ruimte geven tot groei.