Skip to content
To WdKA graduates platform
Marleen  van
Griethuijsen 
You can find me here: 0.C WH

Paddenstoelen aan je oor

Project details

Year
2024
Programme
Bachelor – Illustration
Practices
Commercial Practices
Minor
Contexts & Situatedness

‘Paddenstoelen aan je oor’ is een duurzaam geproduceerd boekje, van handgemaakt papier. Het papier is gemaakt van oude prints. De designs zijn met Riso gedrukt. Deze inkt is gemaakt van soja. De oorbellen hebben geen eigen haakjes. Hiervoor kan je haakjes of ringetjes gebruiken die je al in je sierraden collectie hebt. 

In ‘Paddenstoelen aan je oor’ zitten zes paar oorbellen geïnspireerd door Nederlandse paddenstoelen. Ik neem je in het boekje mee langs deze paddenstoelen. Ik vertel een aantal leuke feitjes en verhalen over de paddenstoelen en over wat mijn verbinding met deze paddenstoelen is. Ik wil je uitnodigen in een wereld vol verwondering en aansteken met het paddenstoelen virus. Met deze verhalen kan je de oorbellen dragen en de verhalen verder doorvertellen. Het zijn statement oorbellen die hopelijk leiden tot een mooi gesprek. Daarnaast wil ik iedereen uitnodigen om naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar de mooie kleine verassingen die de natuur te bieden heeft.

Dragen en bijdragen is de kern van ‘Paddenstoelen aan je oor’. Ik wil mijn liefde voor de Nederlandse paddenstoelen, en natuur over dragen aan wie dit boekje leest. Ik wil die persoon uitnodigen om de oorbellen te dragen, en de verhalen te vertellen. En hoop dat het leidt tot een positieve bijdrage aan ons ecosysteem.

zoals hierboven al beschreven zitten de oorbellen in een boekje genaamd ‘Paddenstoelen aan je oor’. Dit is een van de spreads uit het boekje. Het is a6 formaat, en bestaat uit 24 pagina’s.

Hieronder een impressie van het maak proces:

Riso machine en kleur tests

Papier maken

een aantal schetsen

Je kan mij bereiken via marleenvg3@gmail.com. Mocht je mijn scriptie aansluitend bij dit project willen lezen stuur me dan een e-mail, ik deel hem graag. Ook voor samenwerkingen, brainstorm sessies en opdrachten, kan je me een bericht sturen.

Daarnaast kan je mij vinden op:

Instagram: @marleen_van_griethuijsen en @marleentju03

Website: marleenvangriethuijsen.myportfolio.com